Ved inngangen til 2020 hadde Peri og André fått reist Boretunet, prøvd og feilet og var endelig klar for å finne flyten. Så kom koronaen ...

Start og stopp i koronaen

Våren 2020 ble derfor en ventetid, der de fikk fintenkt konsepter og lagt nye planer.

Så begynte det å løsne litt den første sommeren i koronapandemien.

– Da begynte vi å få litt gang på det, sier André.

De hadde knekt en kode med å tilby aktiviteter og opplevelser for grupper.

– Plutselig var det en vi kjenner som surfer litt, som tok med avdelingen sin hit på bedriftstur. Det fungerte veldig bra! Så da skjønte vi bare at «shit, liksom, det er vår greie!». Da hadde vi laget noe middag til dem, hadde surfekurs med dem, og de hadde det kjekt på kvelden. Da hadde de hele Boretunet for seg selv. Det passet perfekt! forteller André.

Sommeren 2020 inviterte de en rekke folkehøgskoler til gruppeturer med surfekurs på Borestranda. Det ble også populært. På det tidspunktet skjønte de at opplevelser og overnatting for større grupper var et område de trivdes med. Men så blusset koronaen opp igjen og alt ble stengt ned på nytt på høsten.

– Da sto det tomt her et halvt år plutselig. Det var veldig stritt. Det var kjedelig, men vi fikk mye støtte for å holde hjulene i gang, forteller André.

Nye tider

Da Boretunet måtte ha koronastengt, var det bare en ting å gjøre: ta et skritt tilbake og tenke gjennom hele greia på nytt. Ut på andre siden kom byggetrinn to, med et fullskala anlegg for å ta imot bedrifter på møter og konferanse, med alt fra møterom, selskapslokale, kafé, takterrasse med vinterhage, badstue og boblebad, pluss to nye leiligheter. Igjen fikk de god hjelp av Helen & Hard og Masiv eiendom samt en velvillig Klepp kommune.

«Nye» Boretunet er altså resultatet av nok en modig avgjørelse tatt i en krevende tid med motgang.

– Vi har absolutt fått flere føtter å stå på. Med det nye anlegget «tapper» vi inn på møte og konferanse-markedet, det har sin sesong. Så har du sommerfest og julebord. Og så tilrettelegger vi for privatfolk og surfekurs. Det har sin sesong. Da er vi stort sett dekket hele året!

Peri og André har ikke tenkt å gi seg med det. Et av målene framover er å fri mer til private gjester igjen, forteller André.

– Målet er at Boretunet skal være like mye tilrettelagt for familier og privatpersoner som det er for grupper og bedrifter. Vi ønsker å tilby både overnatting og surfekurs til privatpersoner, og å komplettere den opplevelsen med mat og drikke. At det blir en totalpakke. Du skal kunne være her og ha det kjekt, spise her og sove her!