top of page
skomakernibbå_tur_rogaland.png

Fjellturer i Rogaland

Liker du å få på deg turbuksene, lage nistepakke og ta med deg familien ut i naturen? Ett besøk hos oss og du har en god base for flere flotte opplevelser. Pakkelisten bør med andre ord inneholde en god ryggsekk, tursko, termos og en vindtett jakke, selv om du bor på stranden. Her er noen av turene vi anbefaler.

preikestolen.png

Preikestolen

Er en i Rogaland må en nesten sette av tid for en tur opp til Preikestolen.  Den fantastiske utsikten er helt enkelt ett skue man vil ha med seg. At stien er av høy kvalitet, samt gode parkeringsmuligheter og toaletter gjør turen vellegnet for de fleste. Det kan til tider være mye folk, så vi anbefaler å reise tidlig på morgenen eller ettermiddager og hverdager. Spesielt om sommeren
preikestolen_rogaland_tur.jpg
kjerag.png

Kjeragbolten

En spektakulær tur som er noe mer krevende enn Preikestolen. Utsikten er også ett flott skue. Turen inn til selve Lysebotn gjennom Sirdal er også en fin biltur. Her er det flere fine stopp på veien til is og lunsj, vi anbefaler Byrkjedalstunet blant annet. Vi råder gjester til tidlig avreise fra Boretunet da selve gåturen er ganske lang. Dette er også en tur med en del turister, stien er godt merket.  Dette er også mange høydemeter så korrekt bekledning er viktig. 

Månafossen

En liten times kjøring fra Boretunet og du er ved starten av stien opp til Månafossen, Rogalands mektikgste fossefall med sine 90 meter. Turen starter med en bratt stigning før stien flater ut. Dette er en populær destinasjon som har mange besøkende. Det er god sti og merking  samt parkering. Månafossen er passende for de fleste.
florli.png

Flørli - 4444 trappetrinn

En ferjetur fra Stavanger tar deg til starten av Flørlitrappene. En tur som har blitt mer populær de siste årene. Her ligger det også et annet kult overnattingssted (Flørli hostel). Ta med nok vann, da det kan bli tungt opp. For de som vil gjøre en skikkelig tur er det mulig å gå videre fra toppen av trappene og inn til Kjerag for så å ende opp i Lysefjorden og ta båten tilbake til Stavanger. Det krever derimot litt planlegging og sette seg inn i turen og er gjerne en telttur.
skomakernibba_tur_.png

Skomakernibbå

Den gjemte diamanten, perfekt for de mer erfarne fjellvandrerne. Dette er en nydelig tur over ryggen til Jøsenfjorden. Starten er på et gammelt tun som heter Hagali, Hagali gård kan også om ønskelig  serverer deg middag etter turen, da ringer en enkelt og greit og bestiller. Turen er mulig fra slutten av juni. Forvent en privat tur i urørt natur med det beste av hva Rogaland har å tilby. En bratt start før en kommer seg til toppen og går innover mot ”Nibbå”, mens en har en formidabel utsikt over fjorden. God bekledning og planlegg turen godt, så har du en kjempeopplevelse i vente.
landscape.png
closeup2.png
bottom of page