top of page
Steinkjerringa_tur_5.jpeg
Steinkjerringa_tur_7.jpeg

Steinkjerringa

Populær tur for familier med utsikt utover Jæren som passer for alle.  Her er det bare å pakke nista, vann og termos med kakao og ta med seg familien. Vi anbefaler godt fottøy da det er ei hei og en del fuktige partier med små sildrene bekker, perfekt for de som trenger en overkommelig utfordring. Blåser det så ta med lue. Selve målet er selvfølgelig Steinkjerringa, få klatret opp og tatt en steintøff selfie sammen med Mor Norge, samt en rastepause med noe godt i koppen.

Borestranda - Sele – Hellestø

Åpne døra på Boretunet, gå ned mot stranda og følg stranden mot nord, eller gå den indre grusveien. Da kommer du etterhvert til Sele-elven, her er det hengebro over elven, men du må ca 200 meter fra havet før du finner broen. Fortsett langs sjøen og du kommer til sele havn. Her er det satt opp piknikkbord, toaletter og flotte sjøhus. Fra her kan du også ta båt ut til Feistein fyr (Dette må bookes i forkant).

Fortsetter en videre langs havet kommer en til Hellestø. 

rabali_ferie_tur_boretunet_1.jpeg

Rabali eikeurskog
og naturreservat

Gå langs Ogna elva mot øst og inn i en  fasinerende verden med den eldste eikeskogen i området, beste beskrivelsen er trollsk og magi. Skillet mellom furuskog til gammel eikeskog er som en satt grense. Perfekt tur for dagene med litt vind, men ellers sol på himmelen da det er lunt og fint. Den gamle skogen er ett fantastisk skue og med elven som renner gjennom er det deilig sus av fossende vann! På sommeren er det flere fine steder å vasse eller ta seg en dykkert. Også fin tur om vinteren når vi la turen dit.
ferie_tur_rabali_Boretunet_1.jpeg

Kongevegen

Langs Jærkysten kan du følge tråkk etter folk og fe gjennom mange tusen år. Turen starter ved Hå gamle prestegard og går sørover mot Obrestad fyr. Spor av blant annet den forhistoriske holvegen og den historiske Kongevegen fra 1600-tallet følger delvis turveien som har fått navnet "Kongevegen". Noen av de gamle sporene er fremdeles synlige.
Boretunet_kongevegen_overnatting.jpeg
kongevegen_overnatting_Boretunet.jpeg
overnatting_Boretunet_kongevegen.jpeg

Kvassheim fyr

Ett populært sted for de som vil gå seg en tur langs kysten.  Gå fra fyret og sørover mot Ogna og Brusand. Kvassheim fyr har også en liten kantine med nydelig utsikt mot havnen og havet. Her er det også lov å nyte medbrakt mat. Det er kjekt å utforske selve fyrtårnet, gå opp i lykten samt se på den gamle bergingsbåten som ligger i ett eget bygg. Kvassheim fyr har sett mange forlis i sin historie og var ett viktig punkt for sjøfolk som ferdes på havet og forbi Jærens rev som ligger en kilometer fra land.
kvassheim_boretunet_overnatting.jpg

Feistein Fyr

feistein_fyr_boretunet.jpeg
En liten båttur fra Sele havn ligger Feistein fyr. Fyret har fått omfattende rehabilitering og er åpent for besøk. En får gå inn i alle byggene og også litt historie om fyrets betydning for sjøfolk langs kysten og hvordan livet på fyret var. Det er Feisten fyrs vennelag som drifter båten ut og de tar imot bestillinger og spørsmål. Det er litt vær avhengig, men på vår og sommeren går båten ofte. 

Info om priser finner du her:
feistein_fyr.jpeg
bottom of page