Legg skoleturen til Boretunet!

15.desember 2023

Jæren byr på mange muligheter for en skoleklasse på tur. På Boretunet kan dere både surfe, spise og sove godt!

– Vi har mye erfaring med å legge til rette for skoleturer. Vi har hatt mange skoleklasser fra før av, forteller Per Arne Zahl ved Boretunet.

Og det store trekkplasteret: surfing, selvfølgelig!

– På Boretunet kan du surfe året rundt, nybegynner som viderekommen. Vi hadde blant annet en skoleklasse fra Haugesund på besøk i august. Da lagde vi bål på stranda for dem. Det var stor suksess! forteller «Peri».

En skoleklasse på tur er gjerne mellom 14 og 26 elever pluss foresatte eller lærere. Da er det perfekt med overnatting i Surfehuset, der man kan ha felles mat etter endt surfeøkt.

Da går det gjerne i taco- eller pizzaaften.

Alt på ett sted

En av fordelene med å legge skoleturen til Boretunet er at alt er på ett sted: Det er kort vei til både surfing på stranda og aktiviteter og opplevelser i naturen, og selve Boretunet er som en lukket oase der det er naturlig å være samlet.

Hos oss får du med andre ord både overnatting, mat og drikke og opplevelser på ett sted.

– Foreldrene fatter at dette er noe elevene syns er veldig kjekt, sier Zahl.

Starter på like vilkår

Han trekker også fram at surfing er en aktivitet som gjerne forener gruppa på tvers av eventuelle «klikker» som er der fra før.

– Surfing er veldig spennende, og det er nytt for de fleste, så hvis dere er en gruppe som vil gjøre noe kjekt sammen, så stiller alle på ganske like vilkår. Alle er nybegynnere. Det er ikke sånn som med andre ting at mange er «dritflinke» fra før av. Alle er mer likestilt. Da oppleves det som at du er mer en del av gruppa. Du føler på samhold i møte med noe nytt, sier Zahl.

Ble du nysgjerrig? Ta kontakt, så syr vi sammen en fin skoletur for din klasse!

"Flott opplevelse!"

Hei! Takk for en flott opplevelse for ungene i går!
Pia, klasse 9E Sola ungdomsskole

"Helt enestående surfekurs!"

Hei Per Arne, Vil bare få takke nok en gang for et skikkelig flott opplegg og en kjekk opplevelse for både våre elever og oss foresatte som ble med på turen til Boretunet. Du og dine kollegaer Hanne og Marikken gjorde vårt opphold til en fornøyelse, og instruktørene for surfekurset var også helt enestående. Med litt senere oppstart av surfekurs valgte de 4 som ikke skulle overnatte, å droppe surfingen, men de også fikk noen kjekke timer sammen med oss andre nede på stranda i forkant av kurset. To av oss foresatte fikk iført oss våtdrakter og hjalp de tre kursinstruktørene med å ivareta sikkerheten i det som gjerne var litt mer krevende bølger enn det pleier å være for årstiden. Jeg var så heldig å få være en av dem, og da vi også hadde et surfebrett tilgjengelig på deling, fikk vi også prøvd oss litt i bølgene mot slutten. Det gjorde ingenting at det regnet litt, og elevene hadde det så kjekt sammen inne at ingen savnet bålbrenning senere på kvelden. Vi takker for oss, og kommer mer enn gjerne tilbake igjen ved en senere anledning.
Eirik, 10B Giske ungdomsskole