Prøv et intimt og privat julebord på Boretunet

13.november 2023

Hvorfor ikke prøve surfing, strandtur og julebord i en smekk? Boretunet egner seg for deg som ønsker å dyrke fellesskapet og den spesielle stemningen på årets julebord.

Selv om høsten akkurat har festet sitt grep om Jæren, er planleggingen av julebordssesongen i full gang for oss på Boretunet. Her er alt duket for en nydelig kveld med pyntede bord, dempet belysning, lokal og kortreist julemat og unik atmosfære. Legg til surfekurs, underholdning og overnatting, så ligger alt til rette for full klaff!

André Gilje og Per Arne Zahl forteller at fjorårets julebord-erfaringer ga mersmak.

Alt fra 15 til 200 pers. i fjor

– I fjor var det et ganske heftig år på julebordsfronten. Det var lærerikt for alle parter. Vi turte å prøve på det som vi fikk forespørsel om. Vi hadde alt fra 200 deltakere i telt til 15–20 deltakere i kafeen med en skikkelig eksklusiv opplevelse. Det var fett, forteller daglig leder André Gilje i Boretunet.

– Hvilke tilbakemeldinger fikk dere i fjor?

– Folk likte det at de kunne komme seg ut av byen, men ikke for langt unna. Det at du kan samle alle på ett sted her, er veldig viktig. Det mange sliter med på vanlige julebord, er at de inviterer folk til sentrum, enten det er Stavanger eller Sandnes, og så forsvinner alle til hver sin kant etter hvert, sier Gilje.

På Boretunet kan du faktisk ha hele Boretunet for deg selv, uansett om du er 25 eller 70 personer.

– Alle opplevde det som en luksus i fjor, sier Zahl.

– Hvis du er på julebord på et hotell, er du gjerne én av ti grupper. Hvis dere er en større gruppe, kan dere ha hele Boretunet for dere selv. Da «eier» dere Boretunet den dagen. Dere har alle fasiliteter for dere selv, inkludert selskapslokale og stor hage, supplerer Gilje.

Privat og intimt

– Hvem passer julebord på Boretunet for?

– Her har vi kun private julebord. Her får du den unike opplevelsen i en privat setting. Det er et eget lokale kun til dere, en bartender kun til dere, underholdning kun til din gruppe. Det er kanskje vanskelig å forstå for de som er vant til julebord på for eksempel et hotell, der du gjerne får et bord og tilgang til en stor buffet. Men julebord på Boretunet har et særpreg, det er en unik opplevelse! frister de.

Gilje trekker fram nærhet til stranda, skreddersydde og kule selskapslokaler og fine omgivelser som skaper en unik ramme rundt julebordet. Og alt kan skreddersys etter ditt behov.

– Noen har lyst til å komme kl. 14 på en lørdag, gå en tur, surfe, teste boblebad og badstue, spise middag, overnatte og så ta en koselig julefrokost på dag 2. Andre har lyst til å komme rett på middag kl. 18, spise og stikke kl. 23. Vi tilpasser pakken etter det du har behov for. Vi kan kombinere, trekke ut eller legge til etter behov, sier Gilje.

Surfing og bålkos på stranda

Et julebord på Boretunet er komplett hvis du i tillegg prøver deg på surfekurs og legger inn en rusletur til naustene på Sele Havn.

– Der serverer vi julegløgg, og det er en kul ting å gjøre før middagen. Det er flere som ser at det er kjekt å gjøre noe sammen på dagen før julebordet. Verdien av denne sosiale aktiviteten, å gjøre noe kjekt, lufte hodet, «walk and talk», møtes litt på privaten, det er sykt viktig for mange. Julebord er gjerne en «påtvungen» aktivitet for bedriften, så det kan være lurt å kombinere med en form for teambuilding, sier Gilje.

Han forteller at mange synes det er veldig romantisk med nærheten til stranda på julebordet.

– Da har du mulighet til å gå tur på stranda og sitte ved naustet og se på solnedgangen. Er vi heldig med været, kan det bli fakkeltog tilbake, bål på stranda og så møtes vi på Boretunet til en aperitiff, middag og for eksempel en avslutning med en trio med gitar, banjo og kontrabass som spiller levende musikk til midnatt, og så har du egen bar og DJ på toppen, frister Gilje.

Lokal julemat

Julematen på Boretunet er levert av den lokale kokken Arne Nese i Ekte Matglede (se meny lenger nede). Man kan velge mellom julebuffé eller 4-retters julemeny satt sammen spesielt av året.

– Vi er opptatt av bærekraft, så vi bruker kun lokale råvarer og leverandører, understreker Gilje.

Julebordspriser

Full pakke: fra kr 2490,- (inkludert DJ og underholdning)

Kun julebord: fra kr 990,-

Tillegg for overnatting: kr 890,- per pers for dobbeltrom, kr 1390,- per pers for enkeltrom, inkludert frokost.

Julebordsmeny

Julebordsmenyen på Boretunet er kortreist og laget i samarbeid med Ekte Matglede og Arne Nese! Kvalitet og lokale råvarer er en selvfølge for Arne. Derfor vet vi at de som kommer til oss, vil bli fornøyd. Gled deg til en smaksrik opplevelse!

Vi har alle rettigheter og kan tilby dere et godt utvalg av lokale drikkevarer til den nydelige julematen.

Du kan velge mellom buffetmeny eller 4-retters meny.

Boretunets julebuffé:

Buffeen består av en variert julemeny satt sammen av lokale retter. Prisen per person fra 990,-. Tilleggsvalg og dessert kommer på toppen.

Varmt

 • Julekrydret langtidsstekt svinenakke fra Nyyyt med sursøt kål
 • Jærkylling med lynghonning, appelsin og gulrot
 • Andeconfit med frukter og purreløk
 • Medisterkaker
 • Jærske småpoteter

Kaldt

 • Lettrøkt laks med sort pepper og sennep
 • Velmodnet spekenakke Nyyyt
 • Eggerøre med brent løk
 • Grønn salat med ristede gresskarkjerner
 • Wiig tomater
 • Aioli
 • Julekrydret vinaigrette
 • Hjemmelaget brød
 • Nyrørt smør
 • Tilleggsvalg: Pinnekjøtt i ny drakt, servert med søtlig rotpuré 95,-
 • Dessert: Sjokolademousse med frukt, krønsj og kjeks – 149,-

4-retters julemeny (ny i år):

 • Lettrøkt og julekrydret laks med sennep-emulsjon
 • Bakt juletorsk med rotpuré og nøtte- og hvitløkssmør
 • Pinnasteik Nyyyt, svinenakke med gulrotpuré, bakte grønnsaker, sursøt kål, julesaus og saltede poteter
 • Sjokoladetrio med salt og friskt tilbehør
 • Pris: fra 1290,- per person