Borestranda er det perfekte stedet å komme til hvis du vil surfe, bli kjent med nye folk og slappe av i vakre omgivelser på Jæren!

Surfcamp på Jæren

Har du alltid hatt lyst til å lære å surfe? Eller har surfet litt før, men vil lære mer og samtidig bli kjent med nye mennesker? Da er du hjertelig velkommen til å bli med oss på Boretunet surfcamp.

Følg med på denne siden for neste camp – eller meld din interesse her!

Campene våre er en god blanding av surfing, fjellturer, yoga, felles matlaging, musikk og bål på stranda. 

Foreløpig er det ingen konkrete surfecamper planlagt, men vi har surfekurs til enhver tid. Sjekk ut kurset og instruktørene her!

Er dere en skoleklasse, arrangerer vi også skolesurfing. Les mer om det her!

Surfekurset

Surfekurset varer som regel 2-3 timer. Her er det lurt å ha med vann og noe snacks/lett matpakke. Vi reiser til den stranden det er best forhold. Ser vi at det blir ekstremt bra en dag og dårlig neste dag kan vi legge to kurs til samme dag. Det er fritt frem å surfe så mye en orker utenom kursene. Vi tilpasser kurset til hver enkelt med individuell oppfølgning etter dine ferdigheter. Vi surfer for det meste på strender uten fare for steiner og lignende. Det er risiko forbundet med surfing og det kreves ferdigheter til deltakere om svømmekunnskaper. Har du særskilte behov, sykdom eller andre plager må du gi oss beskjed, slik at vi best mulig kan forberede oss. 

Instruktørene

Våre instruktører er fokusert på sikkerhet og kvalitet. De vil følge dere gjennom alle dagene hos oss og ta utviklingen din så langt som mulig under oppholdet. Møt dem her!

Teori om surfing

Vi går gjennom teknikk, sikkerhet og regler. Surfesteder og bølgevarsel. Bli flink til å forstå hva som er viktig, og hvorfor.

Surfebrett: Hva skal en velge av surfebrett, utstyr er faktisk viktig, men ikke så enkelt, vi snakker sammen ut fra ditt nivå og ønske.

Ellers kan alle deltakere surfe så mye de vil på Borestranda som ligger 200 meter fra Boretunet.

Praktisk info

Måltider

På en typisk surfcamp møtes vi til frokost mellom 08.00–09.30 i surfehuset. Her lager du din egen frokost, og du handler selv inn de matvarene du ønsker. Til frokost legger vi planen for dagen. Vi lærer oss å lese værmelding, bølgevarsel og vindretninger. Basert på meldingene så reiser vi dit det er best surf. Et alternativ er at vi møtes i vår nye kafé og spiser frokost sammen der.

Etter endt aktivitet tilbake på Boretunet planlegger vi fellesmiddag så langt det lar seg gjøre. Vi prøver å samkjøre de som har vært på samme aktivitet som minimum.

Du har til enhver tid tilgang på våre kjøkken hvor det er enkelt å ordne seg mat. Vi blir enige om når neste dags aktiviteter skal starte, slik at alle vet når de må ha spist frokost, og hva som trengs av eventuell nistepakke. Vi vil hjelpe til med transport til og fra matbutikk på Klepp.

Aktiviteter

Skal vi ha en hviledag, diskuterer vi alternative aktiviteter, som volleyball, boccia, gåturer, skating eller brettspill på Boretunet. 

For de av dere som deltar på 5 eller 7 døgn, blir det en dag med alternativt opplegg, hvor de som ønsker, deltar på tur til Preikestolen eller Kjerag. De som ikke ønsker å gå tur, kan bli på stranden og surfe så mye de orker. De som vil bli med på fjelltur, må ta med seg fottøy og klær til å gå tur i. Fjellturene er frivillig og koster 990,- per person. Les mer om turer her!

Overnatting

Inkludert i campen er det en enkeltseng til hver person. Vi samler samme kjønn på rom. Opptil fem personen kan være på ett rom. Har du behov for privatrom, så kan det la seg gjøre mot ekstra kostnad (gitt at det er tilgjengelig rom). 

Boretunet består av surfehuset med 5 rom og overnatting til 24 personer. Huset er helt nytt og veldig trivelig. Det har stor stue og kjøkken, dusjer og toaletter. Om dere er en vennegjeng eller to kompiser, så deler dere rom. Det er sovesal i tre rom, og disse vil bli brukt som dette ved behov. Ellers vil vi gjøre alt vi kan for at alle skal ha det komfortabelt. Vi har også fire Tinyhouses med plass til 4 personer, to leiligheter med plass til 4 stykker, og i tillegg har vi flere hytter i umiddelbar nærhet til Boretunet. 

Les mer om overnatting her.