Book surfekurs hos oss – lek og lær i bølgene på Borestranda!

Jæren er kjent for sine nydelige sandstrender og herlige surfeplasser. Og Boretunet ligger bare hundre meter fra den majestetiske Borestranda. Da er det herlig enkelt å ta på seg en drakt, gå ned til havet og nyte en dag i bølgene! 

Surfekurs

På Boretunet skal det være lett å komme i gang med surfing. Vi tilpasser surfekurs eller opplegg etter ditt nivå, så det spiller ingen rolle om du er helt fersk eller har surfet hundrevis av ganger tidligere. Surfing kan være en morsom aktivitet enten du er på dagsbesøk, bor på Boretunet, skal arrangere teambuilding for kollegaene på jobben eller bare er en gjeng som vil prøve å surfe.

Under er noen typiske spørsmål vi får om surfekurset.

Hvem passer surfekurset for?

Vi har surfekurs for enhver anledning og vanskelighetsgrad.

Surfekurs passer like godt for familien som for vennegjengen. Barn som kan svømme, har veldig ofte en god opplevelse med oss. Våre instruktører er profesjonelle og tar hensyn slik at kurset blir etter nettopp ditt nivå og behov. Vi fokuserer på små og mellomstore grupper for å holde sikkerhet, opplevelse og kvalitet på det nivået vi skal ha. Vi har også eget opplegg for skoleklasser – skolesurfing.

Hva er ISA, og hvorfor er instruktørene godkjent fra dette organet?

International Surfing Association har et eget sertifiseringssystem for instruktører. Dette for at det skal finnes en opplæring med satte krav for å kvalitetssikre rett sikkerhetsnivå på instruktørene. 

Det vil si at vi forholder oss til føringer om antall personer per instruktør, og at instruktørene har den kunnskap og erfaring som trengs for å holde surfekurs på en trygg og god måte.

Hvordan foregår et kurs?

Vi starter med å skifte til våtdrakt, noen bruker badetøy under drakten, andre har undertøy, mange bruker ingenting under drakten. Etter at vi har skiftet, går vi sammen ned til stranden. På stranden går vi først gjennom sikkerheten før vi har en enkel teori-opplæring.

Etter dette er det tid for å lære vannet å kjenne og få erfart hvordan det er å bli dyttet av bølgene. Vår instruktør hjelper deg selvfølgelig. Så er det på tide å lære seg litt til på stranden om hvordan en reiser seg og står på brettet. Dette skal deretter settes ut i praksis i vannet igjen.

Hvor lang tid tar kurset?

Selve surfekurset tar to timer, men med skifte til våtdrakt og turen ned til stranden vil vi regne tre timer. Etter at kurset er ferdig, står en fritt til å bruke utstyret så lenge en ønsker for å holde på selv. 

Hva trenger jeg å ta med meg til kurset?

Det er opp til deg selv hva du ønsker å ta med deg. Vi anbefaler deltakere å ta med solkrem for å smøre seg før vi begynner kurset. Ned til stranden trenger vi kun å ha med oss brett, eventuelt drikkevann om ønskelig. Etter kurset tar man av seg våtdraktene, og da er det praktisk å ha et håndkle til å tørke seg med.

Under ser du forskjellige alternativer for surfekurs – etter hvor mange dere er. Velkommen til bølgemoro på Jæren!

For refusjon av avbestilt surfekurs må det avbestilles minimum tre dager i forkant av selve kurset.

surfing
Surfeglede
Opplev et av de beste surfestedene på Jæren!
checkroom
Utstyr inkludert
Du får alt du trenger av oss!
emoji_people
Proffe instruktører
Våre instruktører er ISA-sertifisert.
beach_access
Opplæring
Teori og praksis på stranda
sunny
Huskeliste
Ta med shorts, håndkle og solkrem!
waves
Kos deg!
Lek og lær i bølgene!

– Surfing er en viktig del av vår identitet, og det er ingenting som slår opplevelsen av å være på Borestranda!

André Gilje, daglig leder Boretunet
 • Privat leksjon

  Fra

  1790,-

 • Surfekurs 2 pers

  Fra

  990,-

 • Surfekurs 3–4 pers

  Fra

  890,-

 • Surfekurs 5+ pers

  Fra

  790,-

 • Skolesurfing

  school Klassetur
  surfing Surfekurs
  lunch_dining Mat og drikke
  hotel Overnatting
 • Surfetur

  surfing Surfeglede
  checkroom Utstyr inkludert
  beach_access Opplæring
  hotel Sov godt

Utleie av surfeutstyr

Et besøk hos oss skal være enkelt. Derfor leier vi ut surfeutstyr til alle typer behov. Kanskje vil du øve deg mer på egen hånd etter et surfekurs? Eller er du på spontanbesøk og får lyst til å surfe? We fix!

Boretunet benytter seg kun av det beste utstyret, for å sørge for at alle holder seg varm og god. Som flittige surfere vet vi hvor mye dette betyr for å få en god opplevelse, ha det gøy og tåle mange timer med lek i vannet uten problem

Som nybegynner er det lurt med et stort brett med mye oppdrift. Dette vil hjelpe deg når du skal padle inn i bølgene (dette er slitsomt). Derfor anbefaler vi nybegynnerbrett av type BIC eller en type softtop ikke mindre en 7 fot. 

Vår, sommer og høst benytter vi som regel 5\3-drakt med backzip. Om du trenger sko, hansker og hette, kommer helt an på hvor tidlig på våren det er, eller hvor varm sommeren er.

Våre instruktører

Hils på våre dyktige instruktører! Alle instruktørene på Boretunet er ISA-sertifiserte med godkjent førstehjelps- og livredningskurs. De er engasjerte og hjelper deg gjerne om du har spørsmål!

 • Christian

  Lille Ciss er tidligere karatekonge. Shredder på hver slappe høyrebølge langs Jærenkysten. Ingen bølger er for små for Christian.
 • Ida

  Solstråle fra Tønsberg. Hun har alltid noen knusktørre vitser på lur som hun ler høyest av selv. Selverklært gurfer.
 • Nico

  Nico er fra Blærum. Spiser altfor mye potetgull og tubeost. Han mekker alt fra bil til surfebrett selv. Går under kallenavnet «Vannskimannen».
 • Nora

  Nora er Jærens hotteste hobbykeramiker og maker of kaffekrus. Denne ivrige debattanten kan gi selv Fredrik Solvang en omgang med sin raske replikk og strålende karisma. Nora har krystaller og universet på sin side, som garanterer en god sesh.
 • Amund

  Tidligere Oppdals Håland, nåværende Jærens Slater. Nesten like god på brett i vann som med damer på land. Stolt trønder, sjø.
 • Marthe Emilie

  Marthe Emilie, bedre kjent som Marty Party, er liten og spretten, og kan forveksles med et barn i vannet. Hun har stort engasjement for surfing, og ingenting gjør henne overlykkelig som en bra surfsesh.
 • Truls

  Jærens nye boardshaper og snekker-Lines høyre hånd. Ekstremt fargeblind og hjelpsom.
 • Ylva

  Tidligere norgesmester i hundekjøring som har forelsket seg i Jæren. Reiseentusiast og longboardsurfer.
 • Silas

  Turner som er rå til å surfe. Ikke myndig, men forfølger Jærens bølger rundt i mopedbilen sin i 40km/h.