Liker du å dra på tur? Her er vår guide til kortreiste opplevelser!

Boretunet er en super basecamp for deg som vil oppleve Rogaland. På denne siden guider vi deg gjennom turmål til fjells, skogs og havs.

Preikestolen

Liker du å få på deg turbuksene, lage nistepakke og ta med deg familien ut i naturen? Da er Boretunet en god base for flere flotte opplevelser. Pakkelisten bør med andre ord inneholde en god ryggsekk, tursko, termos og en vindtett jakke, selv om du bor på stranden. Her er noen av turene vi anbefaler.

Først av alt: Er du i Rogaland, må du nesten sette av tid til en tur opp til Preikestolen. Den fantastiske utsikten er helt enkelt et skue man vil ha med seg. At stien er av høy kvalitet, samt gode parkeringsmuligheter og toaletter, gjør turen velegnet for de fleste. Det kan til tider være mye folk, så vi anbefaler å reise tidlig på morgenen eller ettermiddager og hverdager. Spesielt om sommeren.

Kjeragbolten

En spektakulær tur som er noe mer krevende enn Preikestolen. Utsikten er også et flott skue. Turen inn til selve Lysebotn gjennom Sirdal er også en fin biltur. Her er det flere fine stopp på veien til is og lunsj, vi anbefaler Byrkjedalstunet, blant annet. Vi råder gjester til tidlig avreise fra Boretunet, da selve gåturen er ganske lang. Dette er også en tur med en del turister, stien er godt merket. Det er mange høydemeter på denne turen, så korrekt bekledning er viktig. 

Månafossen

En liten times kjøring fra Boretunet, og du er ved starten av stien opp til Månafossen, Rogalands mektigste fossefall med sine 90 meter. Turen starter med en bratt stigning før stien flater ut. Dette er en populær destinasjon som har mange besøkende. Det er god sti og merking samt parkering. Månafossen er passende for de fleste.

Flørli – 4444 trappetrinn

En ferjetur fra Stavanger tar deg til starten av Flørlitrappene. En tur som har blitt mer populær de siste årene. Her ligger det også et annet kult overnattingssted (Flørli hostel). Ta med nok vann, da det kan bli tungt opp. For de som vil gjøre en skikkelig tur, er det mulig å gå videre fra toppen av trappene og inn til Kjerag for så å ende opp i Lysefjorden og ta båten tilbake til Stavanger. Det krever derimot litt planlegging å sette seg inn i akkurat den turen, og innebærer gjerne at man har med seg telt på tur.

Steinkjerringa

Populær tur med utsikt utover Jæren som passer for alle. Her er det bare å pakke niste, vann og termos med kakao og ta med seg familien. Vi anbefaler godt fottøy, da det er ei hei og en del fuktige partier med små sildrende bekker, perfekt for dem som trenger en overkommelig utfordring. Blåser det, så ta med lue. Selve målet er selvfølgelig Steinkjerringa, få klatret opp og tatt en steintøff selfie sammen med Mor Norge, samt en rastepause med noe godt i koppen.

Borestranda – Sele – Hellestø

Åpne døra på Boretunet, gå ned mot stranda og følg sanddynene mot nord, eller gå den indre grusveien. Da kommer du etter hvert til Sele-elven, her er det hengebro over elven, men du må ca. 200 meter fra havet før du finner broen. Fortsett langs sjøen, og du kommer til Sele havn. Her er det satt opp piknikbord, toaletter og flotte sjøhus. Herfra kan du også ta båt ut til Feistein fyr (dette må bookes i forkant, se nederst).

Fortsetter du videre langs havet, kommer du til Hellestø. 

Rabali eikeurskog
og naturreservat

Gå langs Ogna elva mot øst og inn i en fascinerende verden med den eldste eikeskogen i området, beste beskrivelsen er trolsk og magi. Skillet mellom furuskog til gammel eikeskog er som en satt grense. Perfekt tur for dagene med litt vind, men ellers sol på himmelen, da det er lunt og fint. Den gamle skogen er et fantastisk skue, og med elven som renner gjennom, er det deilig sus av fossende vann! På sommeren er det flere fine steder å vasse eller ta seg en dykkert. Turen er også fin om vinteren!

Kongevegen

Langs Jærkysten kan du følge tråkk etter folk og fe gjennom mange tusen år. Turen starter ved Hå gamle prestegard og går sørover mot Obrestad fyr. Spor av blant annet den forhistoriske Holvegen og den historiske Kongevegen fra 1600-tallet følger delvis turveien som har fått navnet «Kongevegen». Noen av de gamle sporene er fremdeles synlige.

Kvassheim fyr

Et populært sted for de som vil gå seg en tur langs kysten. Gå fra fyret og sørover mot Ogna og Brusand. Kvassheim fyr har også en liten kantine med nydelig utsikt mot havnen og havet. Her er det også lov å nyte medbrakt mat. Det er kjekt å utforske selve fyrtårnet, gå opp i lykten samt se på den gamle bergingsbåten som ligger i et eget bygg. Kvassheim fyr har sett mange forlis i sin historie og var et viktig punkt for sjøfolk som ferdes på havet og forbi Jærens rev, som ligger en kilometer fra land.

Feistein Fyr

En liten båttur fra Sele havn ligger Feistein fyr. Fyret har fått omfattende rehabilitering og er åpent for besøk. Man får gå inn i alle byggene og også vite litt om fyrets betydning for sjøfolk langs kysten og hvordan livet på fyret var. Det er Feisten fyrs vennelag som drifter båten ut, og de tar imot bestillinger og spørsmål. Det er litt væravhengig, men på vår og sommeren går båten ofte. Mer info finner du her.

Skomakernibbå

Den gjemte diamanten, perfekt for de mer erfarne fjellvandrerne. Dette er en nydelig tur over ryggen til Jøsenfjorden. Starten er på et gammelt tun som heter Hagali. Hagali gård kan også om ønskelig servere deg middag etter turen; da ringer du enkelt og greit og bestiller. Turen er mulig fra slutten av juni. Forvent en privat tur i urørt natur med det beste av hva Rogaland har å tilby. Starten er bratt før man kommer seg til toppen og går innover mot ”Nibbå”, mens man har en formidabel utsikt over fjorden. Med god bekledning og god planlegging av turen har du en kjempeopplevelse i vente!

 • Teambuilding

  group Opptil 160 personer
  meeting_room Møterom
  surfing Aktiviteter
  hotel Overnatting
 • Møte og konferanse

  meeting_room Moderne møterom
  celebration Selskapslokale til 160 pers.
  surfing Spennende aktiviteter og utflukter
  hotel Overnatting på stedet
 • Kafé

  local_cafe Lokal kafé
  local_dining Mat og drikke
  theater_comedy Underholdning
  nightlife Bar
 • Overnatting

  sleep Sov godt
  bed Soverom
  bathroom Bad
  kitchen Kjøkken
 • Surfekurs

  hotel Overnatting
  water Surfekurs
  toys Valgfri aktivitet
  restaurant Morgenlevering frokost
 • Skolesurfing

  school Klassetur
  surfing Surfekurs
  lunch_dining Mat og drikke
  hotel Overnatting
 • Sommerfest

  local_cafe Mat og drikke
  sports_volleyball Aktiviteter og leker
  directions_bike Utflukter
  hotel Overnatting
 • Julebord

  hotel Overnatting
  local_bar Underholding
  restaurant Middag
 • Kick-off

  meeting_room Moderne møterom
  celebration Selskapslokale til 160 pers.
  surfing Spennende aktiviteter og utflukter
  hotel Overnatting på stedet
 • Utdrikningslag

  surfing Morsomme aktiviteter
  restaurant God mat og drikke
  hot_tub Spa og velvære
  hotel Overnatting